Бактеріологічна експертиза – методи виявлення та визначення у лабораторних умовах регульованих та інших збудників бактеріальних захворювань в об’єктах регулювання (будь-яка рослина, продукти та інші організми рослинного походження) з метою запобігання або обмеження будь-якої шкоди внаслідок занесення або поширення шкідливих організмів на території України. Відділом фітосанітарного аналізу ДУ “Івано-Франківської обласної фітосанітарної лабораторії” проводиться гербологічне дослідження:
- зернових (насіння і зерно);
- бобових (насіння і зерно);
- трав злакових і бобових (насіння);
- овочево-баштанних культур та кормових коренеплодів (насіння);
- зрізів квітів;
- свіжих рослин або їх частин;
- садивного матеріалу;
- горшкових культур;
- іншого матеріалу (рослини тощо).